RSS

Recomendation Link

Cara Mereset Printer Canon Pixma MP145 yang Blinking

1) With the printer powered off but connected to a power source, press the Power button while pressing and holding the Stop/ Reset button.
2) When the Power is lit, press the Stop/Reset button two times while pressing and holding the Power button.
3) When releasing the Power button and the Stop / Reset button (regardless of order), the printer will move into a service mode. (Waiting for menu selection)
4) When the on/off lights in green, press the Stop/Reset button the specified number of time(s) according to the function listed in the table below.(Each time the Stop/Reset button is pressed, the LED lights alternately inorange and green, starting with orange.)
note: press 4 times for waste ink counter reset.
The number of the Reset button pressingLED Function Remarks
0 time Green Power off
1 time Orange Service pattern print
2 times Green EEPROM print
3 times Orange EEPROM reset
4 times Green Waste ink counter reset
5 Turn off the printer.( it must be turn off)and then turn it on again.

Error Code Printer Canon MP145 :
E2-2 = No paper (ASF)
E3-3 = Paper jam
E4 = No inkE
5-5 = The ink cartridges are not installed or a non-supported ink cartridge is installed, or the ink cartridges are not installed properly
E8 = Waste ink absorber full, or platen waste ink absorber full
E9 = The connected digital camera / video camera does not support Camera Direct Printing
E14 = The Ink cartridges whose destination are wrong
E15 = Ink cartridge is not installed
E16 - Ink remaining is unknown
E16 -E19 = Failed to scan head alignment sheet
E22 = Carriage error
E23 = Paper feed error
E24 = Purge unit error
E25 = ASF(cam) sensor error
E26 = Internal temperature rise error
E27 = Waste ink absorber full or platen waste ink absorber full
E28 = Ink cartridge temperature rise error
E29 = EEPROM error
E33 = Paper feed position error
E35 15 = USB Host VBUD overcurrent error - USB
E37 17 = Abnormal motor driver error
E40 20 = Other hardware error
E42 22 = Scanner error

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

9 komentar:

Tim SI mengatakan...

Saya sudah mengikuti cara diatas, tetapi printer saya masih tetap blinking. Ada solusi lain? Thx

a mengatakan...

Walaupun masih blinking, kalo sudah bisa ngeprin tidak masalah. Tapi kalo nggak bisa ngeprint, coba tekan tombol reset sekitar 30 detik dalam posisi printer on sampai muncul angka 1 di layar kecil diprinter. Kalo masih ada unsur huruf misal E2 berarti belum OK.

RBP mengatakan...

Hallo Pak/Bu,

saya baru saja membeli MP145, yang jadi masalah adalah:
1. bagaimana cara memasang tinta printer ini? dalam buku petunjuk ada gambar "kancing" slot untuk mengunci cartrige tinta, tapi saya tidak menemukannya.

2. pada waktu printer menyala, lampu blinking dengan pesa "E - 2", padahal saya sudah menaruh kertar di dlam tray-nya. Apa yang harus saya lakukan?

mohon pencerahannya.

terima kasih banyak.

RBP mengatakan...

My problems were solved...

the Canon Indonesia tech support phoned me yesterday afternoon, and gave me the correct guidance.

thank you.

Arifia mengatakan...

pembahasan tentang "blinking" diatas sangat membantu sy dalam kebingungan waktu printer sy tiba2 error pada saat merampungkan pekerjaan..
trima kasih banyak ya "B"..

ainurrofiq mengatakan...

printer saya mp145 tidak bisa ngeprint apa bila di print slalu muncul E3 padahal tidak ada kertas yang ngejump,,,tintanya juga ndak masalah intinya tidak bisa narik printnya. tolong di bantu ya???

alan mengatakan...

print saya gak bisa dipowerkan.. lampu yg hidup cuma lampu alarm.. gimana cara untuk mengaktifkan powernya...

masandry mengatakan...

kayanya perlu direset ...

aanx mengatakan...

kalo cara mengatasi paper jam canon mp 145 gimana caranya..???
trus kode E3-3 itu apa maksudnya kode untuk apa..??
please gw minta tolong soalnya pusing kalo kerjaan lagi banyak printernya malah ngJAM..??

kalo bisa reply ke blog ku:
http://muhammadaanxfarhan.wordpress.com/

sebelumnya terima kasih..

Poskan Komentar

Please write your comments here.Thanks.